Workshops en Schildercursus

Zie Agenda Workshops voor actuele data en kosten van ingeplande workshops

In de workshops gaan we zo veel mogelijk Intuïtief te werk - gewoon doen - op eigen tempo en in kleine groepen. Je leert losser werken en met meer plezier. Begeleiding is individueel en afgestemd op jouw persoonlijke kunstzinnige proces. Uiteraard is er ook aandacht voor materiaalgebruik en technieken.  

De workshops zijn uitermate geschikt voor vriendenkringen en als  team- of familieactiviteit. 

Linosnede en afdrukken:  1 dagdeel/4 uur. Misschien ken je het nog van school - lekker geconcentreerd bezig om een eigen beeld uit een stuk lino te gutsen om vervolgens je afbeelding op papier met de hand enkele keer af te drukken..

Schilderen met Acrylverf: met acrylverf en schildersmes maak je een gelaagde werkstuk met aandacht voor het proces; leren experimenteren met vorm, kleur en materiaalgebruik om tot een geheel eigen vormgeving te komen.

Voelbare schilderen: Met gebruik van paletmessen, acrylverf, heavy gel medium en diverse voelbare spullen (zoals zand, grint, stenen, zaagsel, touw, draad, gekleurde papier, collagemateriaal, enz.) maak je een eigen schilderij op doek of karton. 

Steenhakken: Lekker buiten op terras ga je op je eigen tempo aan de slag met hamer & beitel, vijlen en ten slotte ga je schuren en polijsten om in één dag je eigen steen vorm te geven .

Mindfulness en Beeldend werken: u leert de basisprincipes van Mindfulness en zet deze in om inzicht te krijgen in hoe u op dit moment voelt. Vervolgens wordt er beeldend gewerkt met als doel het versterken van de aandacht en aanwezigheid bij het proces. 

Vormgeving/ Materialen oriëntatie: kennis maken met diverse technieken en materialen om spelenderwijs je eigen manier van vormgeven te onderzoeken/ontdekken. Denk aan bijvoorbeeld scholieren (evt. met een beperking) die moeite hebben zich te vinden in de reguliere creatieve aanbod van school; en scholieren / volwassenen die overwegen aan een creatieve verdiepingstraject of grafische / kunstzinnige studie te beginnen en willen een Portfolio maken.  

Om u aan te melden of om een eigen workshop te bespreken neemt u contact met mij op via de Contactformulier

Mandy Jones in The Art Room
Spelen in de ruimte tussen kunst en therapie