Muddy Waters Back Story

Mandy Jones’s Muddy Waters Art is geïnspireerd op de typische Nederlandse zandbodem na een regenbui in de bossen. De paden met kuilen zorgen voor modderige plassen gevuld met grind, bladeren, klein leven èn regenwater. In Nederland zijn ze, net als in Engeland, bijna altijd gevuld. Tijdens regenachtige dagen liep Mandy met haar hond rondom het Plantsoen in Buren en werd gevangen door de weerspiegeling van de bomen en lucht in deze plassen.

De diepte van de gespiegelde beelden geeft haar het gevoel in een hele andere wereld terecht te komen. Een diepe donkere onderwereld waardoor zij nog steeds door wordt getriggerd. Mandy begon vanaf het eerste moment foto's te maken, het begin van haar kunstzinnige proces. In haar atelier begon zij direct met diverse materialen te experimenteren om zo nog dichterbij het leven in de onderwereld van deze plassen te komen.

Uit dit mooie proces zijn diverse uitvoeringen van de plassen ontstaan - groot en klein - afgewerkt met een zwarte houten baklijst. Ook sieraden en onderzetters zijn gemaakt in de Muddy Waters stijl.

Meer werk uit deze serie is te zien in The Art Room, Burensedijk 31, 4197 RG Buurmalsen. U bent er welkom. Bel gerust om een afspraak te maken om langs te komen: 06-20289738 of kijk op mijn website www.mandyjones.nl


Mandy Jones Art in the Art Room
Spelen in de ruimte tussen kunst en therapie