Mandy Jones 

Kunstenares, vaktherapeut en ontwerpster (vrouw, moeder ...). Geboren en getogen in The Midlands in Engeland.  Sinds 1987 wonend in (Utrecht) Nederland … en sinds 2013 in de mooie Betuwe samen met man en hond.

Ik heb een eigen atelier - The Art Room in Buurmalsen - en voel me helemaal thuis in de beeldende taal en materialen. Naast het geven van individuele creatieve therapie (Vaktherapie Beeldend), verzorg ik creatieve  workshops voor particulieren, organisaties / scholen en ik maak en exposeer mijn eigen kunst.

Ik geloof vanuit mijn eigen ervaring in de helende kracht van de kunsten. Mijn streven, zowel als vaktherapeut als workshopleider, is om een omgeving te creëren waarin u als cliënt / deelnemer u veilig en prettig voelt om uzelf toe te staan te spelen en experimenteren in de beeldende materialen.

Na een burnout in mijn werk als grafisch ontwerpster, heb ik me om laten scholen tot Acitiviteitenbegeleider en heb vervolgens 9 jaar gewerkt op o.a. de kunstateliers bij Abrona. Ik ben toen doorgegaan met studeren en heb een 4 jaar hbo bachelor opleiding tot Vaktherapeut Beeldend (voorheen Creatieve Therapie Beeldend) aan de Hogeschool Utrecht afgerond. Als vaktherapeut i.o.  gaf ik beeldende therapie bij De Zwaluw en Enk GGZ Centraal, Altrecht Psychosomatiek en de Mytylschool Arianne de Ranitz. Na afstuderen ben ik 4 jaar werkzaam geweest bij de GGZ Keizersgracht in Amsterdam in het geven van beeldende therapie aan mensen met een migratie achtergrond en sinds 2015 heb ik een eigen praktijk en atelier aan huis in West Betuwe. 

Ik ben ook in bezit van een lesbevoegdheid en kan redelijk uit de voeten met de Nederlandse Gebarentaal.

Ik ben lid van de FVB/NVBT.

Mandy Jones Art in the Art Room
Spelen in de ruimte tussen kunst en therapie